(placeholder)


1991 – Meten, analyseren en trainen in de jaren '90

1991 – Loopscholing

1992 – Individualisering binnen de looptraining

1993 – Voeding en loopsport

1993 – Toepasbaarheid trainingsmethoden

1997 -  Loopanalyse

1997 – Berglopen

1997 - Applicatiemodule veteranen wegatletiek, KNAU

Sportservice Limburg - 1993 – Looptraining voor spelsporters

SMA - 1998 – Themadag, prestatieverbetering zonder doping


Toen ik vanwege een knieblessure het voetballen noodgedwongen moest staken kreeg ik het advies van de fysiotherapeut om ter revalidatie te gaan hardlopen in los zand en heuvels en om met gerichte krachttraining mijn spieren weer op sterkte te krijgen.

Het lopen beviel prima, ging aan wedstrijdjes deelnemen en ik kreeg de smaak van het hardlopen te pakken. Dit leidde zelfs tot mijn marathon debuut in het Duitse Essen in 1981. Hierna heb ik nog honderden wedstrijden gelopen in binnen- en buitenland. Dit waren baanwedstrijden, crosses en wegwedstrijden van 5 km. t/m de marathon.

Als lid van AV Venray werd ik in 1986 gevraagd om trainingen te gaan verzorgen.  Toen in 1987 de allereerste cursus Trainer Loopgroepen werd gegeven in Weert  ben ik deze gaan volgen. Hierna kwamen nog tal van bijscholingen bij de KNAU, Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.In 1989 heb ik, samen met een paar clubgenoten van AV Venray, de Peelrunners  opgericht waar ik naast bestuurslid nog jarenlang hoofdtrainer ben geweest. Tijdens die periode heb ik tevens de looptrainingen verzorgd bij de Triatlon Vereniging Venray en was ik betrokken bij het Atlas project van de Universiteit  Limburg.

In 1994 heb ik de hoogste trainersopleiding afgerond: Trainer Coach-B. Enorm interessant en leerzaam. Dit leidde er o.a. toe dat ik individuele trainingsschema's bij PK Runningshop in Dodewaard ben gaan maken en de hardlooptrainingen bij Woningstichting Noord-Limburg in Venray ben gaan verzorgen. Tussentijds heb ik nog talentvolle atleten mogen begeleiden zoals Ron Beurskens, Sandra ter Horst en John Philipsen.

Tot 2007 heb ik nog actief aan wedstrijden meegedaan. Hardlopen ben ik daarna nog  blijven doen met daarnaast wandelen, wielrennen en mountainbiken.

Chris Beurskens

De Trainer